In ons proeflokaal geven we regelmatig proeverijen en thema-proeverijen. Reserveren? Of suggesties voor een thema? Of met een groep een eigen proeverij bedenken? Mail ons! info@caferestaurantterroir.nl

Agenda thema-proeverijen:

UITVERKOCHT 7 juni 2023: Rioja | 20.00 – 22.00 | 65,- p.p.
Eigenlijk is één avond veel te kort om alles wat Rioja aan wijn te bieden heeft te proeven, maar we gaan het op 7 juni toch gewoon doen. Het is een streek waar we vaak en graag naar grijpen. En dan niet alleen de rode klassiekers, ook wit, de jonge garde die minder naar hout grijpt, maar meer op terroir vinifiëren, het ‘nieuwe’ Rioja espumante – er valt genoeg ouder- en nieuwerwets te proeven de 7e!
Aanvang 20.00 (tot plm. 22.00). Meld je aan via info@caferestaurantterroir.nl of een DM.

UITVERKOCHT Zondag 18 juni 2023: Wijnspijsmiddag | 13.30 – 16.30 | 99,- p.p.
Wijnspijs. Een beladen onderwerp waar we, ondanks dat we een wijnrestaurant zijn, ons nooit al te druk over maken. Op veler verzoek gaan we op deze interactieve zondagmiddag er toch mee aan de slag. We leggen uit hoe je wijn en spijs op elkaar afstemt, waar je smaak- en structuurtechnisch rekening mee dient te houden en waarom sommige combinaties wel en niet werken. En, het allerbelangrijkste: we proeven 5 gerechtjes* incl. steeds 2 wijnen.

Aanvang: 13.30 (tot plm. 16.30). Meld je aan via info@caferestaurantterroir.nl of een DM.

*We kunnen deze middag geen volledig vegetarisch/ vegan menu verzorgen, i.v.m. de vooraf bepaalde wijnspijscombinaties. Uiteraard houden we rekening met allergieën.

21 juni 2023: ‘Alles tussen rood en wit’ | 20.00 – 22.00 | 49,- p.p.
De laatste proefavond voor onze zomerstop (niet getreurd, in september zijn we weer terug met de woensdagse proeverijen). Met een knipoog naar de zomer. We schenken namelijk van allerlei wijnen ’tussen rood en wit’. Om er een aantal te noemen: rosé, orange, rotling, clarete – verrassende wijnen met uiteraard een begeleidend verhaal!
Aanvang 20.00 (tot plm. 22.00). Meld je aan via info@caferestaurantterroir.nl of een DM.

6 september 2023: Ondergewaardeerde druiven | 20.00 – 22.00 | 49,- p.p.
Vraag een wijnliefhebber eens naar z’n favoriete druivensoort. Grote kans dat er één van de volgende druiven volgt: Chardonnay, Riesling, Chenin Blanc, Pinot Noir, Syrah, Nebbiolo of Cabernet Sauvignon. Om er maar eens een aantal te noemen. Volgens ons zijn er enkele druivensoorten waar op het wereldtoneel topwijnen van gemaakt kunnen worden, maar die vaak onderbelicht en/of ondergewaardeerd blijven. Daarom brengen we een ode aan de ondergewaardeerde druiven, tijdens onze proefavond op 6 september.
Aanvang 20.00 (tot plm. 22.00). Meld je aan via info@caferestaurantterroir.nl of een DM.

20 september 2023: De Blindproef Sessies | 19.30 – 21.30 | 25,- p.p.
Woensdag 20 september hebben we een ‘gastoptreden’ van De Proefacademie, met hun blindproefsessie! Een soort pubquiz voor wijnliefhebbers! Aanmelden kan via de site van De Proefacademie. Check ook hun andere toffe proeverijen!